Jasna Gospić pod mentorstvom vrhunskog kuhara uči praviti španske delicije
Jasna Gospić novogodišnje praznike provela je sa porodicom u španskoj Marbelji, gdje odmara pred nastavak posla koji je čeka u organizaciji beogradskog koncerta, na kojem će tamošnjoj publici predstaviti svoj aktuelni album dueta “Muzici s ljubavlju”.
Kao veliki ljubitelj kuhanja, Jasna je odmor u Španiji iskoristila da proširi svoje znanje i vještine kada je tradicionalna kuhinja ove zemlje u pitanju. U malom španskom mjestu San Pedro u blizini Marbelje, u luksuznom showroomu u State Of Luksury Azpa, uz pomoć vrhunskog španskog kuhara i njene prijateljice Saše Martinović, Gospić je učila kako se sprema čuvena španska paelja,pil pil gambas,čuleton, špagete sa biberom i mancegom, koje se pripremaju u velikom točku sira parmezana. Naša pjevačica se odlično zabavila i naučila male tajne velikih kuharskih majstora.
– Obožavam špansku kuhinju i smatram je jednom od najboljih na svijetu. Već sam dosta toga naučila, ali uvijek dobro dođe kada vam profesionalac otkrije koji trik. Sva ova jela,naravno, najbolje idu uz čuvenu špansku sangriju- kaže Jasna Gospić.